Waarom Kickbox (Martial Arts)?

Respect en gelijkwaardigheid

Respect zit verweven door iedere martial art en haar tradities en ceremonies, van begin tot eind. Buigen, een  hand geven, een boks geven.    We doen dit om respect te tonen naar onze trainingspartners en coaches en om ze te bedanken voor hun hulp. Ongeacht of dit een jongen of een meisje is, een kind of een volwassene. 

 

Actieve en gezonde levensstijl

Sporten op een verantwoorde manier en onder professionele begeleiding is en blijft gezond. Door kickbox ontwikkel je onder meer kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

 

Zelfverdediging

De voornaamste reden waarom de meesten beginnen met een martial art, willekeurig welke, is om te leren verdedigen. Door de training leren  kinderen niet alleen ongewenste of gevaarlijke situaties uit de weg gaan en herkennen, maar ze worden zowel fysiek als mentaal weerbaarder gemaakt. En als het dan echt nodig is zijn ze kalm genoeg om hun vaardigheden toe te passen en zichzelf te verweren.

 

Zelfvertrouwen en eigenwaarde

Een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde kan vervelende gevolgen hebben die een kind de rest van hun leven bijblijven. De voldoening  die zij halen uit het leren uitvoeren van nieuwe technieken en het behalen van een nieuwe band geeft een enorme boost aan hun zelfvertrouwen.

 

Discipline en focus

Kickbox lessen bevatten veel herhaling, gericht op het verbeteren van technieken en het onthouden van patronen. Kinderen leren dat krijgskunst  een typisch geval is van “Oefening baart kunst”. Ook worden tijdens de trainingen duidelijke regels en grenzen aangegeven waar zij zich aan moeten houden.

 

Sociale vaardigheden

Kinderen die moeite hebben met nieuwe vriendschappen ontplooien zullen eerder aansluiting vinden bij  anderen die dezelfde passie hebben. Daarnaast wordt in de lessen veel samengewerkt, met de coaches en  met teamgenoten. Tijdens de jeugdtrainingen worden de kampers van het        wedstrijdteam ook ingezet om de  nieuwe leden en lagere banden te  helpen de technieken te leren en oefeningen te begeleiden.

 

Individuele doelstellingen

Doelgericht trainen geeft richting, motivatie en focus om op de best mogelijke manier de gestelde doelen te bereiken. Voorbereiding naar een wedstrijd of het behalen van een hogere band helpen kids doelen te stellen en te werken om deze te bereiken.

 

Tegenslagen overwinnen en grenzen verleggen

Zoals met alles in het leven zal ook  niet altijd alles even gemakkelijk zijn tijdens de trainingen. Soms zullen technieken onmogelijk lijken, zal er een  keer een kick of stoot geïncasseerd moeten worden, zal er een  keer een wedstrijd verloren worden en zal een moment komen dat sparren beangstigend is. Tijdens de trainingen, het sparren of wedstrijden wordt iedereen aangemoedigd om op te staan en weer door te gaan. Ze worden  geprikkeld om hun grenzen te verleggen en hun angsten te overwinnen.

 

Vriendschap

Als je samen traint, zweet en zwoegt om doelen te behalen, bouw je een bijzondere band op.