Kickboxing Wingene

Onze kickboksvereniging is het geesteskind van Shihan Dominique Vandekerkhove.
Een sportvereniging gefundeerd op 40 jaar ervaring in vele verschillende budosporten zoals judo, aikido, kali escrima, full-contact, self-defence, kick-boks, forms en tai-jitsu.

Kickboxing Wingene

Na vorming, begin jaren 2000, van een eerste club 'Martial Arts Systems', werd rond 2012 "Kick-West" boven de doopvont gehouden. Na een 12-tal jaar actief in Wingene namen we eind 2022 afscheid van Dominique en diende de gelegenheid van een opfrissing zich aan. 

Begin 2023 zijn alle leden ook lid van de BKO (Belgian Kempo Organization) onder leiding van SGM -president Daniel Hayen (10Dan). We hadden in het verleden al een goede samenwerking, een logische keuze om bij de Kempo organisatie de banden nog wat meer aan te spannen. 

'Kickboxing Wingene' start in 2023. Een nieuw bestuur maar met dezelfde doelstelling als de voorbije 20 jaar. Begin 2024 maken we een doorstart naar de VZW. De 5 trainers zijn nu ook allemaal gedelegeerd bestuurder geworden. 

Sedert Juni 2024 zijn wij ook lid van de WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) onder leiding van president Marc De Block waar we ook de leden die competie willen doen tegemoet kunnen komen. 

Een club waar jong en oud, beginner of gevorderde, kan kennismaken met en zich verdiepen in onze sport.

Momenteel worden kickbokslessen aangeboden voor zowel volwassenen als kinderen en jongeren, dit op zowel recreatief als competitief niveau.